Pagina's

vrijdag 2 januari 2015

Kerstsfeer in de klas


Voor de kerstvakantie werkten we in de klas rond het thema Kerstmis.

We versierden de kerstboom in de kring, zetten het kerststalletje en telden zo af naar de geboorte van Jezus. Als alle sterretjes op het bord hingen, en de 4 kaarsjes branden, werd Jezus geboren. Dat wisten we al heel goed. We luisterden ook naar het verhaal over de geboorte van Jezus, maar ook naar een verhaal over een klein helpertje van de kerstman.

We hadden heel veel werk aan de nieuwjaarsbrieven. Toen die klaar waren, hebben we de knutselfabriek in de klas eventjes gesloten ;) We speelden in de hoekjes met de kerstfiguurtjes in de zandbak, we mochten de kleine kerstboom versieren en met het kerststalletje spelen.






















 

 
 
De vriendjes die toch graag nog een werkje maakten, mochten kiezen om ballen in de kerstboom te stempelen, een kerstpuzzel maken of een tekening van Maria en Jozef met kindje Jezus te kleuren.
 






 
Er kwam ook iets nieuws in de klas. We mochten eens op de Ipads spelen. Dat vonden we allemaal heel leuk. Sommige vriendjes konden het zelfs al beter dan de juf ;) Na de vakantie krijgen we iedere dinsdagnamiddag de Ipads om in de klas mee te spelen.
 




 
Ook vertelden we een verhaal met muziekinstrumenten. Dat was heel speciaal. We kregen allemaal een instrumentje, en wanneer ons geluidje in het verhaal kwam, mochten we op ons instrument spelen. Daarna mochten we ook nog eventjes in de kring met de instrumentjes spelen.
 




 
Er was in de klas ook een echte puzzelgekte. Heel veel vriendjes maakten samen met de juf, samen met een vriendje of helemaal alleen een puzzel. We kregen van Mevr. Rebekka ook 2 nieuwe puzzels, die waren al een beetje moeilijker maar toch konden we die al maken.
 









 
We keken ook naar een filmpje over Lars. Niet onze Lars van de klas, maar Lars de kleine ijsbeer.
 



 
In de turnles bij juf Giovanella deden we ook iets heel leuk. We mochten met de kerstballen spelen en gooien. Op het einde mochten alle ballen op de parachute, en lieten we ze eraf vliegen. Daar moesten we wel heel hard om lachen.
 













 
 
Ten slotte maakten we de laatste vrijdag voor de vakantie croque-monsieurs in de klas. Die aten we dan samen met de vriendjes van juf Veerle op. We maakten er een gezellig kerstfeestje van.
 
 























 
Het waren weer 2 leuke weken in ons klasje.
Na de vakantie gaan we leren over het thema 'Brr, koude winterhandjes'




Geen opmerkingen:

Een reactie posten