Pagina's

zondag 11 januari 2015

Brrr... Winterhandjes

De eerste week van 2015 is weer voorbij gevlogen.
We werkten in de klas rond het thema 'Brrr, winterhandjes'.

Maandag luisterden we naar het verhaaltje "Anna in de winter" en zagen we hoe Anna de vogeltjes hielp. Die kunnen in de winter moeilijk zaadjes vinden. Wij gingen ook voor de vogeltjes zorgen.

We maakten een vogelhuisje waar de vogeltjes zaadjes kunnen eten. Daarvoor moesten we een rolletje schilderen in een kleurtje, en later nog eens versieren met bolletjes of streepjes.



 


 
 
Maar dat was niet het enigste wat we deden voor de vogels. We maakten ook vogelbollen, maar dan in potjes omdat dat was makkelijker was. Daarvoor hadden we vet nodig. We smeltten het vet op de verwarming. We moesten wel een hele voormiddag wachten voordat het gesmolten was. In de namiddag deden we er dan de zaadjes bij. Heel veel zaadjes. Daarna moest het allemaal nog in potjes. Op het einde strooide Nina er nog zaadjes bovenop. De vogels zullen superblij zijn!
 
 











 
We leerden niet alleen over de vogeltjes, maar ook over wantjes, mutsen en sjaals. We mochten snippertjes kleven op de wantjes, muts en sjaal van Jules om ze zo een beetje mooier te maken.
 
 






 
 
En natuurlijk speelden we ook in de hoekjes in de klas. Er was een hele mand met mutsen, sjaals en wanten/handschoenen. Ook een warm tentje met dekentjes, een ijsberenspel met hamertjes en speciale skibrillen.
 

































 
 
Na de koude winterhandjes, zullen we in de klas werken rond 'Goudlokje en de drie beren'
Dat belooft weer plezant te worden.
 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten