Pagina's

zaterdag 13 juni 2015

Daar zit muziek in!

Vorige week klonk er veel muziek uit ons klasje. Dat kon natuurlijk niet anders, wij leerden over muziek.

Maar voordat we konden beginnen, vierden we eerst nog een feestje. Tiebe werd 4jaar en dat werd natuurlijk gevierd in onze klas.




Er lagen heel wat instrumenten in onze klas. We haalden ze uit hun dozen en zakken, en probeerden er muziek op te maken. Soms was dat helemaal niet zo makkelijk ;)









































We maakten ook zelf allemaal een instrumentje. We konden kiezen uit een gitaar of een trommel. Toen die klaar waren, konden we er echt muziek op maken.











Om te trommelen heb je helemaal geen trommel nodig, dachten wij. We zochten allemaal een trommel in de klas, en trommelden erop los op stoelen, bekertjes en potjes.








Er waren wel heel wat instrumenten in de klas, maar de juf kan er geen mooie muziek op maken. Gelukkig wou de mama van Siebe eens naar onze klas komen met haar gitaar. We mochten zelf eens op de gitaar spelen, en daarna speelde de mama van Siebe hele mooie liedjes op haar gitaar. We luisterden en zongen gezellig mee.







Toen de mama van Siebe weg was, probeerden we zelf ook eens zo op de gitaar te spelen. We legden de gitaar op onze schoot en probeerden ook zo'n mooie liedjes te spelen zoals de mama van Siebe.










In de hoekjes konden we spelen met de instrumentenkoffer, de piano (keyboard) en de trommels.

















Het was een leuk, muzikaal (en vooral luidruchtig ;) ) weekje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten