Pagina's

vrijdag 13 maart 2015

Een echte kok maakt alles klaar!

We leerden deze week in de klas over de kok. Wat moet een kok allemaal doen? Wat heeft een kok aan? Hoe werkt een kok in zijn restaurant? ... Ook vertelden Sam, Axelle en Felien ons dat hun papa/mama ook koks zijn.

We vertelden elkaar over ons lievelingseten. Daar kregen we heel erg veel honger van. We tekenden ons lievelingseten op een placemat, maakten fopcakejes en een mooie koksmuts.













We hadden ook een restaurant in de klas. We deden schortjes en ovenwanten aan om de lekkerste dingen klaar te maken. Daarna kwam de juf natuurlijk alles eens proeven in het restaurant.





We maakten ook allemaal een gek poppetje. En ja natuurlijk, het was een poppentje van een kok. We deden er een heel gek dansje mee.







Vrijdag was het eindelijk zover. Chef-kok Wannes kwam naar de klas. Hij vertelde heel veel, maar wij stelden ook wat vragen. Daarna mochten we aan de slag. We maakten een echte feestmaaltijd. Samen met de kindjes van juf Veerle kookten we erop los. Daarna mochten we natuurlijk alles samen opsmullen. Mmmmm wat was dat lekker!
































Geen opmerkingen:

Een reactie posten