Pagina's

zaterdag 28 maart 2015

De baby

We leerden vorige week in de klas over de baby. Waarom? Lars kreeg een broertje, en ook juf Deborah beviel van de kleine Noah. (Ze stellen het heel goed, juf Deborah en Noah zullen nog eens langskomen in de klas, we kijken ernaar uit!)

Het was dus het ideale moment om eens over de baby te leren.

We brachten allemaal een foto mee van toen we zelf nog een babytje waren. We keken naar al die mooie foto's. We zagen dat we vroeger allemaal heel klein waren, en nu zijn we allemaal al heel wat gegroeid.




Als baby was Tiebe het kleinste baby'tje, en Rune en Aidan waren de grootste. Nu is dat niet meer zo. Nu zijn Ella en Siebe de kleinsten, en Léon de grootste van de klas. Gek hé, hoe wij allemaal groeien. (En natuurlijk wil iedereen later nog zo groot worden als de juf ;) )

We maakten een groeimeter, zo kunnen we goed zien hoeveel we al gegroeid zijn.















De mama van Lars kwam op bezoek met Floris. Dat vonden we heel erg leuk. We moesten wel een beetje stil zijn, want anders ging Floris huilen.


Verder stempelden we met babyflesjes met verf, en kleefden flesjes op van klein naar groot, of van leeg naar vol.









We speelden ook in de hoekjes met de babyspulletjes. Er waren ook nieuwe magneetjes en bouwblokjes om mee te spelen.
























vrijdag 13 maart 2015

Een echte kok maakt alles klaar!

We leerden deze week in de klas over de kok. Wat moet een kok allemaal doen? Wat heeft een kok aan? Hoe werkt een kok in zijn restaurant? ... Ook vertelden Sam, Axelle en Felien ons dat hun papa/mama ook koks zijn.

We vertelden elkaar over ons lievelingseten. Daar kregen we heel erg veel honger van. We tekenden ons lievelingseten op een placemat, maakten fopcakejes en een mooie koksmuts.













We hadden ook een restaurant in de klas. We deden schortjes en ovenwanten aan om de lekkerste dingen klaar te maken. Daarna kwam de juf natuurlijk alles eens proeven in het restaurant.





We maakten ook allemaal een gek poppetje. En ja natuurlijk, het was een poppentje van een kok. We deden er een heel gek dansje mee.







Vrijdag was het eindelijk zover. Chef-kok Wannes kwam naar de klas. Hij vertelde heel veel, maar wij stelden ook wat vragen. Daarna mochten we aan de slag. We maakten een echte feestmaaltijd. Samen met de kindjes van juf Veerle kookten we erop los. Daarna mochten we natuurlijk alles samen opsmullen. Mmmmm wat was dat lekker!