Pagina's

donderdag 2 oktober 2014

De ark van Noach

Afgelopen anderhalve week leerden we over 'De ark van Noach'.

Voor we maandag konden beginnen aan het nieuwe thema, was het eerst nog eens feest in de klas.
Lars werd 3jaar en we zongen en dansten voor hem. Lars mocht ook 3 kaarsjes uitblazen op de verjaardagstaart en hij kreeg een mooie kroon. We kregen voor zijn verjaardag elk een potje aardbeien, daarmee waren we superblij!




Nadat we Lars zijn verjaardag vierden gingen we naar de klas van juf Veerle. Samen met de vriendjes van de andere klas keken we naar een poppenspel over de ark van Noach. Er was zelfs een liedje bij, en dat leerden we later ook in de klas

'Kom ga je mee?
Met Noach in de boot
er is plaats genoeg, 
want hij is reuze-groot'





In de klas maakten we zelf een boot. We schilderden een doosje helemaal bruin en kleurden Noach en de dieren om in onze boot te kunnen zetten.





In de klas waren er ook wat leuke nieuwe dingen om mee te spelen. Bootjes en dieren in het water, dierenpopjes in de huishoek, boekjes over dieren en een echte ark van Noach om mee te spelen.














In de klas maken we veel mooie knutselwerkjes, om die netjes mee naar huis te kunnen nemen, maakten we een mooie knutselzak met ons eigen symbool erop. Dat was wel heel veel werk, en nadat we gestempeld hadden, toverden we ons symbool van onder het kartonnetje vandaan!





Op het einde van het verhaal van Noach komt er een regenboog tevoorschijn. We knipten rode, gele, blauwe en groene stroken in kleine stukjes en plakten die op onze witte regenboog. Zo werd hij heel mooi.





In onze klas hebben we ook een verdiep boven. Eindelijk mochten we daar met zijn allen eens gaan piepen. We kijken er al naar uit om er te mogen spelen, maar nu is het nog niet helemaal klaar. We vertelden wel wat we graag zouden willen om daar te spelen. Yannes wou graag een trompet, Rune wil er graag met de auto's spelen en Julie vind een poppenkast heel leuk. De juf kijkt wat mogelijk is. ;)



Na het thema de ark van Noach zijn we woensdag begonnen aan het thema 'Fruit'.

!!Niet vergeten, MAANDAG OKTOBER pedagogische studiedag, de juffen en meesters moeten dan naar school komen, maar de kindjes mogen lekker thuis blijven. :)

Groetjes
Juf Silke en de kleuters van 1KB

Geen opmerkingen:

Een reactie posten