Pagina's

vrijdag 10 oktober 2014

Dames en heren, appelen en peren!

De voorbije anderhalve week werkten we in de klas rond het thema Fruit.

Op woensdag fruitdag keken we dan ook welk fruit iedereen had meegebracht. Er waren het meest appels en bananen.

Daarna mochten we in kleine groepjes bij de juf eens in de fruitmand kijken. Daar zaten heel wat verschillende stukken fruit in. We mochten eens voelen aan de haartjes van de kiwi en de zware meloen eens optillen. Ook proefden we van sommige stukjes fruit die we nog niet kenden.






Ook deden we een spelletje in de kring met groot en klein fruit. We moesten telkens het grootste of kleinste fruit aanduiden, het kleine fruitje verstoppen onder het grote fruitje of omgekeerd.












In de turnles bij juf Giovanella werden we echte wilde dieren. We stapten als een olifant, sprongen als een tijger, ...



 
 
We stempelden ook heel veel druifjes in groen of paars met een wijnkurk.
 



 
We maakten ook een puzzel van fruit. Nadat we het mooi gekleurd hadden, knipte de juf het fruit in 2 stukken, en toen moesten we het terug mooi samenkleven.
 







In de klas maakten we ook iets lekkers vorige week. We mochten allemaal eens proberen een appelsien uit te persen en we maakten ook bananenmilkshake.








 











Daarna mochten we allemaal een bekertje zelfgeperst appelsiensap en zelfgemaakte bananenmilkshake proeven. Hmmmmm wat was dat lekker!



En er werd natuurlijk ook heel veel gespeeld in de klas...





Op woensdag 8oktober mochten we de verjaardagstaart terug bovenhalen. Lara was jarig, hoera 3 jaar! We kregen allemaal een lekker cakeje met snoepjes, dankjewel!




We kleurden ook nog allemaal een appeltje met een gaatje erin. Dat gaatje was voor onze kleine rups op onze vinger. We moesten allemaal heel hard lachen met dat versje, want die kleine rups beet, HAP HAP HAP, een gat in onze appel!









Het was terug een leuke week in de klas.
Prettig weekend!
Juf Silke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten