Pagina's

zondag 26 mei 2013

Nijntje, lief klein konijntje!




We werkten vorige week in de klas het thema 'Nijntje' uit...
Nijntje is een heel lief klein konijntje, en dit konden de kleuters ervaren in de boekenhoek waar ze naar hartelust in nijntje-boekjes mochten kijken...
 
 
Juf 'ontvoerde' voor heel eventjes de drie nijntjes aan de ingang van de kleuterschool om zo de kleuters leren kennis te maken met 'van groot naar klein,' of 'van klein naar groot'.. Met dank aan Mevr. Rebekka!  (of zoals de meeste kapoenen zeggen: 'Mevlouw. Jebekka' :-)  )


 
 
We gingen aan de slag aan de knutseltafel: een mooie prent van nijntje werd mooi versierd! Maar we gingen niet zomaar schilderen. Met een wattestaafje en verf bekom je ook een heel mooi resultaat! Er werd gestempeld alsof het een lieve lust is! De kleuters konden er maar niet genoeg van krijgen! Hieronder enkele sfeerbeelden:
 
Het was een beetje aanschuiven en wachten om te kunnen stempelen, de kleuters konden immers niet allemaal tegelijk... maar gelukkig kwam iedereen na een tijdje aan bod!

 
Thaïsa was heel verbaasd dat haar wattestaafje bleef rechtstaan in de verf : 'da's wel een beetje gek hé juf?' :-) 


 

 


En dit was nog niet alles van knutselen deze week! Wie wou mocht  konijnenoren knutselen, zo konden we allemaal eens een nijntje zijn! Zo schattig dat we even allemaal op de foto willen:
 


 
Dag allemaal, het was een leuke week samen!!
 
De komende twee werken zullen we werken om papa te verrassen, want we vieren bijna vaderdag!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten