Pagina's

zondag 26 mei 2013

Nijntje, lief klein konijntje!




We werkten vorige week in de klas het thema 'Nijntje' uit...
Nijntje is een heel lief klein konijntje, en dit konden de kleuters ervaren in de boekenhoek waar ze naar hartelust in nijntje-boekjes mochten kijken...
 
 
Juf 'ontvoerde' voor heel eventjes de drie nijntjes aan de ingang van de kleuterschool om zo de kleuters leren kennis te maken met 'van groot naar klein,' of 'van klein naar groot'.. Met dank aan Mevr. Rebekka!  (of zoals de meeste kapoenen zeggen: 'Mevlouw. Jebekka' :-)  )


 
 
We gingen aan de slag aan de knutseltafel: een mooie prent van nijntje werd mooi versierd! Maar we gingen niet zomaar schilderen. Met een wattestaafje en verf bekom je ook een heel mooi resultaat! Er werd gestempeld alsof het een lieve lust is! De kleuters konden er maar niet genoeg van krijgen! Hieronder enkele sfeerbeelden:
 
Het was een beetje aanschuiven en wachten om te kunnen stempelen, de kleuters konden immers niet allemaal tegelijk... maar gelukkig kwam iedereen na een tijdje aan bod!

 
Thaïsa was heel verbaasd dat haar wattestaafje bleef rechtstaan in de verf : 'da's wel een beetje gek hé juf?' :-) 


 

 


En dit was nog niet alles van knutselen deze week! Wie wou mocht  konijnenoren knutselen, zo konden we allemaal eens een nijntje zijn! Zo schattig dat we even allemaal op de foto willen:
 


 
Dag allemaal, het was een leuke week samen!!
 
De komende twee werken zullen we werken om papa te verrassen, want we vieren bijna vaderdag!


zondag 12 mei 2013

Hoera voor mama!

Er waren kort na elkaar drie kapoenen jarig, die we dubbel en dik in de bloemetjes hebben gezet!



Stijn, Niena en Phéline werden allemaal kort na elkaar 3 jaar!
Dank je voor de heerlijke koekjes en cakejes! Een gelukkige verjaardag lieve kapoenen!!

Na al het vieren werd het tijd om eens mama in de bloemetjes te zetten...
Ik begon met het prentenboek te vertellen:' mama kwijt'.. de kleuters en ikzelf waren er onmiddellijk weg van.

 
Een uiltje valt al slapend uit zijn nest en moet nu op zoek naar zijn mama. Eekhoorn zal hem wel even helpen, maar dan moet uiltje wel de juiste aanwijzingen geven! Uiteindelijk komt het allemaal goed, met een lekker koekje toe!
 
 
En laat dat lekker koekje nu een mooie inspiratie zijn voor onze moederdagcadeau! De kleuters waren dolenthousiast om ook koekjes te bakken voor hun mama...
Na heel wat schilder- en inpakwerk,  en daarna  heerlijk 'bakwerk' kwamen we toch wel met een mooi resultaat waar alle kleuters en heel trots op mogen zijn! Geen moeite was hen te veel om hun mama te verassen..
Maar dit was nog niet voldoende, want geef nu toe: wat is moederdag zonder een mooi versje waar je kapoen vol spanning al dagen mee in het hoofd zit? 

"Lieve mama, hier is jouw cadeau
Niet zo snel! Je krijgt het zo..
Eerst een knuffel en een dikke zoen,
En nu mag je het pakje opendoen!
Van je kleine kapoen!"

Ik wens alle mama's een fantastische moederdag toe, en ik hoop dat jullie mogen genieten van het knutsel- en bakwerk van je oogappel  ;-)
 

 
Lieve groetjes