Pagina's

maandag 25 mei 2015

Op de boerderij!

De koe zegt boe, de kip zegt tok, het schaap zegt mééé...
We leerden over de boerderij en vonden dat heel leuk!

Het begon allemaal met de dieren van boer Karel. Die zaten allemaal verstopt en maakten hun geluid. Wij moesten raden welke dieren boer Karel allemaal op zijn boerderij had.

In de klas stonden heel wat leuke dingen om mee te spelen. Er waren tractors met graan, een boerderij om mee te spelen en heel wat boeken. In de huishoek stond er een badje met allemaal stro en konden we zoals de echte koeien in het stro zitten. Dat vonden we reuzeleuk!
























































Axelle, Felien en Chanelle werden 4 jaar deze week. Hiep Hiep Hoera! 





Op dinsdagnamiddag gebeurde er iets superleuk. De papa van Lars kwam eens langs met zijn grote tractor en we mochten samen met de andere vriendjes van het eerste kleuter en juf Femke eens gaan kijken, Vol spanning wachtten we af, en plots hoorden we het geluid van de tractor. We stapten rond de grote tractor en mochten er zelfs allemaal eens in kruipen. We vonden het superleuk!













We mochten ook allemaal een boerderijdier of tractor in het stro maken. We kozen helemaal zelf hoe we de tekening gingen versieren: schilderen, kleuren, plakken, ...









We vertelden veel over de boerderij. Dat gebeurt er met de melk van de koe, welke dieren zijn er allemaal op de boerderij, wat eten de dieren graag,... We konden er heel wat over vertellen.