Pagina's

maandag 26 januari 2015

Goudlokje en de drie beren

We leerden in de klas over Goudklokje, eeuhm neen, Goudblokje, euhhm neen, Goudlokje en de drie beren. Goudlokje is een ontdeugend meisje die ging rondpiepen in het huisje van de drie beren. Er was een papabeer, een mamabeer en een babybeer. 

Het poppenhuis was veranderd in het huisje van de beren. Ook was er een leuke berenpuzzel en waren er berenhoedjes.

























We gaven Goudlokje mooie krullen met gele verf, schilderden een mooie beer en maakten een lapjesbeer met snippertjes. Ook maakten we een werkje waarbij we iedere beer het juiste bedje, stoeltje en kommetje moesten geven (groot-middel-klein)
















De juf speelde in het huisje het verhaal van Goudlokje na. Dat was heel mooi, en ook wel grappig toen Goudlokje schrok van de beren. Een keertje was het alleen voor onze klas, een andere keer kwamen ook de vriendjes van juf Veerle eens kijken naar het toneeltje.








We leerden in het verhaal dat papabeer de grootste beer was, mamabeer was en beetje kleiner, en babybeer was de kleinste. We keken ook eens in de klas wie van ons de grootste was. Leon en Dieuwke zijn de grootste kindjes van de klas, en Ella en Siebe zijn de kleinste vriendjes.






En verder was er natuurlijk nog veel speelplezier in de klas












Ondetussen leren we al over de dokter, het ziekenhuis en ziek zijn in de klas.