Pagina's

zaterdag 6 december 2014

Dag Sint en Piet!

Sinterklaas en zwarte piet waren weer in het land, en dat hebben we geweten!
Ook in onze klas werkten we de afgelopen weken rond Sinterklaas en zijn zwarte pieten.

Binnen dit thema mochten we zelf kiezen wat we knutselden. We mochten kiezen tussen een Sinterklaas op zijn paard, of een zwarte piet in de schoorsteen. Ook maakte niet iedereen zijn werkje op dezelfde manier. Sommige vriendjes stempelden, terwijl anderen liever knipten en plakten. Het was heel veel werk, maar het resultaat mocht er zeker zijn! :)















Er stond ook op en dag plotseling een zak in de kring. Daar zaten de kleren van Sinterklaas en zwarte piet in. We legden de kleren van Sinterklaas in de ene hoepel, en de kleren van zwarte piet in de andere hoepel.


 
 
Ook zagen we dat zwarte piet krulletjes in zijn haar had. We keken eens rond in de klas wie van ons krulletjes had en wie niet. Zo konden we zien dat er veel vriendjes geen krulletjes hebben. En dat er minder kindjes wel krulletjes hebben.
 
 

 
 
Juf Carla en Juf Femke speelden in de zaal ook een heel mooi verhaal voor ons. Het ging over de spiekpietjes. Soms was het wel een beetje grappig, met die zotte spiekpietjes
 




 
 
In de klas waren er allemaal leuke nieuwe dingen om mee te spelen. We mochten ons verkleden in een echte Sinterklaas of zwarte piet, speelden met het kleine huisje en de boot, lazen in de Sinterklaasboekjes en speelden met de sinterklaaskaartjes.
 


















 
 
We maakten ook zelf cakejes in de klas. Samen maakten we het deeg met bloem, suiker, eitjes, appeltjes, ... en na het bakken kregen we allemaal een zelfgemaakt cakeje mee naar huis, want de juf was jarig.
 








 
 
Woensdag zetten we ook al eens het schoentje van Lucas (de klaspop). Daarbij staken we een mandarijntje voor Sinterklaas, een wortel voor het paard en een fruitsapje voor zwarte piet.
 




 
En ja hoor! De volgende dag was zwarte piet al eens komen piepen in onze klas. Hij liet voor iedereen heel wat lekkere pic-nicken achter. Hoera!
 

 
Vrijdag was het eindelijk zover. We wachtten Sinterklaas en zijn zwarte pieten op aan de straat, en daar was hij! Daarna gingen we allemaal naar de zaal.
We zongen en dansten ons liedje voor Sinterklaas (over zwarte pieten die alle dagen moeten oefenen om te klimmen). We moesten ook een opdracht doen van Sinterklaas. We sorteerden de juiste veren bij de juiste zwarte pietenmuts. Dat konden we heel goed, maar de zotte zwarte pieten legden sommige pluimen verkeerd. Gelukkig hebben we dat gezien.
 













 
 
We kregen van Sinterklaas heel wat leuke nieuwe spulletjes voor in de klas. We kregen een autogarage, nieuwe auto's voor de autohoek, een politieauto, een politiehelicopter en ambulances voor in de autohoek, kleertjes en spulletjes voor de baby's in het poppenhuis en nieuwe puzzels van de prinsessen. Dankjewel lieve Sinterklaas en zwarte piet! Tot volgend jaar!
 







 
Ondertussen zijn we samen met juf Silke (terwijl juf Kyara knutselt en speelt met de andere vriendjes) nog iets aan het uitspoken in de klas, rarara... Dat komen jullie nog wel eens te weten. ;)
 


 
Er was weer veel te beleven in de klas, en na de komst van Sinterklaas, zullen we de laatste 2weken inzetten met het thema Kerstmis en licht en donker.