Pagina's

donderdag 20 november 2014

Allemaal kleuren!

Rood, Geel, Blauw en Groen,
De kleuren, daarin zijn wij nu kampioen!

De afgelopen weken leerden we in de klas over de kleuren.
We hadden een rode, een gele, een blauwe en een groene dag.

Op de rode dag schilderden we een tomaat in het rood, met onze handen



Op de blauwe dag, was de ballon aan de beurt. We schilderden die blauw met een knikker in een doos. Die knikker maakte dan allemaal sporen, blauwe sporen natuurlijk.


Op de gele dag, maakten we een gele zon. Daarvoor moesten we gele snippertjes knippen en die opkleven.





Op de groene dag, leerden we een beetje toveren. We mengden blauwe en gele verf, en toen kregen we groen! Ook deden we daar nog een beetje scheerschuim bij, wat was dat leuk! Onze handen werden heel erg vies.








We deden een heel moeilijk spelletje. We hadden 4eendjes en 4 doosjes, en dan moesten we de rode eend in de blauwe doos doen, of de groene eend in de gele doos, of nog anders.







 
 
In de klas was er boven een nieuw hoekje open. Daar kunnen we nu boekjes lezen en met de poppenkast spelen. Er ligt ook een heel groot kussen om op te zitten.
 





 
Er kwam ook nog een nieuwe autohoek in de klas. Daar werden de jongens heel blij van.
 
 
 
We oefenden de kleurtjes heel goed in. We kleefden dezelfde kleurtjes op de regenboog en mengden kleurtjes door elkaar.
 






 




Boven in het nieuwe hoekje, staat er ook een Tv. Daar mogen we soms eens naar een filmpje kijken. Deze week keken we naar TikTak over de kleuren
 


 
 
We maakten ook nog een moeilijk werkje. We mochten 2 kleuren kiezen, en daarmee maakten we een hele mooie ketting.
 



 
 
We leerden niet alleen over de kleuren deze week. We turnden ook veel met juf Femke en juf Giovanella in de turnzaal. Dat was ook leuk, we dansten van de olifant, ons lievelingsliedje.
 








 
We maakten ook eens samen een mooie, grote puzzel. Dat lukte heel goed. Daarna mochten we ook op een tafel of op de grond de puzzels maken.
 








 
Met een groen sapje en rietjes maakten we veel spetters op een blad. Sommige vriendjes werden zelfs een groen monstertje in hun gezicht, dat was wel een beetje grappig.
 







 
Maar natuurlijk speelden we ook heel veel in de klas.
 











 
We kregen in de klas ook nog bezoek. Er kwam een spiekpietje naar onze klas. Die heeft zich verstopt in de kring. Hij spiekt de hele dag naar ons, en wanneer wij naar huis zijn, telefoneert hij met zijn gsm naar de Sint om te vertellen of wij wel flink zijn.
 

 
We leerden dus heel wat bij over de kleuren.
Vele groetjes
Juf Silke en de kleuters